Longsreads over wielrennen (18 mei, Het is koers!)

‘We zijn een goed team’ (Helden, €)
Hét verhaal van de afgelopen tijd: een lang dubbelinterview met Robert Gesink en zijn vriendin Daisy. Over persoonlijke drama’s, terugvechten, kritiek krijgen en weer doorgaan. Verplicht leesvoer voor iedereen die Gesink kent of dacht te kennen.

‘Wouter is weer wat dichterbij’ (BN De Stem, €)
Nog zo’n pareltje. Elke Weylandt over de noodlottige dag van nu alweer vier jaar geleden. Dit jaar is ze terug in de Giro. Als zus van Wouter maar bovenal als perschef van Trek Factory Racing.

The extreme methods and measures at the Australian women’s development team selection camp (Cyclingtips)
In een testprogramma dat net zo goed ‘Australia’s Next Top Cyclist’ had kunnen heten, doorstaan 20 rensters een serie extreme beproevingen. Zowel fysiek als mentaal gaat het er hard aan toe. Het doel? Een plek verwerven in de nieuwe wielerploeg van Rochelle Gilmore. Dit zorgvuldig geselecteerde talententeam gaat komende zomer de strijd aan in Europees koersen.

Baanwielrenner Büchli op ontdekkingstocht in Japan (NOS)
Hoge sokken dragen? Verboden. Uit het raam van het Velodrome kijken? Strikt verboden! Het zijn enkele waarschuwingen die Matthijs Büchli naar zijn hoofd geslingerd kreeg in Japan, waar hij tot en met augustus als keirin-halfgod leeft.

The Big Interview: Michael Rogers (SBS)
De wegkapitein van Tinkoff-Saxo over trainen op de Teide, zijn kopman Contador en het veranderde management van zijn team.

Spannend en romantisch, alleen niet op televisie (NRC.Next, €)
De Tour is de Tour, de Vuelta is aan een opmars bezig, maar de Giro? Tja, dat blijft publicitair gezien een lastig verhaal. Veel toprenners blijven weg en de NOS zendt de koers niet dagelijks live uit. Een rondje langs de velden op zoek naar de oorzaak.

“We missen Marianne niet” (Wieler Revue)
Anna van der Breggen. Anna van der Breggen. Anna van der Breggen. Zo, als die naam er nu nog niet ingeramd zit, weet ik het ook niet meer. Iris Slappendel verwoordt de afwezigheid van Marianne Vos in het vrouwenpeloton in deze sterke column iets literairer overigens.

Jens Voigt Life: after retirement (Cyclingtips)
Dat hij niet langer deel uitmaakt van de inner circle van het wielrennen, doet hem pijn. Maar er zijn ook dagen dat Jens Voigt zijn gordijnen met een grote glimlach open doet en zich beseft: ‘ik hoef niet te trainen!’ Leuk interview met de coolste ex-renner van het peloton.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close